На Херсонщині окупанти кидають техніку і боєприпаси, бо їм «дорожче намародерене»

12 Вересня 2022, 15:05

Фото:

Росіяни, відступаючи на півдні України, кидають військову техніку і боєприпаси, «адже їм дорожче вивезти намародерене майно».

Про це висловилась речниця сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу 12 вересня, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

Вона підтвердила, що і на південному напрямку росіяни залишають українцям трофеї – військову техніку і боєприпаси, бо окупанти в першу чергу вивозять те, що намародерили у місцевого населення.

«Їм найдорожче намародерене майно. Їм краще забрати те, що вони обіцяли додому привезти, тому кидають техніку і боєприпаси», – розповіла Гуменюк.

Разом з тим українські військові запевнили, що «доставлять» ці боєприпаси услід окупантам.

Тим часом херсонські правоохоронці продовжують фіксувати факти мародерства збоку російських військових. Почастішали такі випадки й у самому обласному центрі.

Так, за минулі дві доби окупанти обікрали приватні будинки на провулку 1-й Парковий та квартири на проспекті Будівельників. Забрали побутову та комп’ютерну техніку, одяг та навіть килими. Речі вивозили та БТРах та КАМАЗах.

Як повідомлялось, на Херсонщині командування окремих підрозділів російських військ, затиснутих Збройними Силами України на правому березі Дніпра, сигналізують про готовність провести перемовини, скласти зброю, здатись у полон, перейти під захист міжнародного гуманітарного права і таким чином зберегти собі життя.

Через великі втрати у живій силі російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових.

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.