Колаборанти з телеканалу «ВТВ плюс» не залишаться без покарання, – запевнили у Нацраді з питань телебачення та радіомовлення

15 Вересня 2022, 16:37

ілюстраційна світлина "Детектор медіа"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення моніторить і відстежує діяльність херсонського телеканалу-колаборанта «ВТВ плюс».

Про це розповіла голова регулятора Ольга Герасим’юк, пише Детектор медіа.

«Всі, хто працює на ворога, не залишаться безкарним», — запевнила вона.

За її словами, деокупація інформаційного простору триває.

Так, на звільнених від окупантів територіях відновили мовлення 27 телекомпаній. На Миколаївщині відновили мовлення дві телекомпанії, на Донеччині – одна. На деокупованих харківських територіях уже чують “Єдині новини”.

Як повідомлялось, херсонський телеканал «ВТВ плюс» удався до співпраці з окупантами і колабораціоністами, а відтак, використовує свої програми для поширення пропаганди, маніпулятивної і неправдивої інформації.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії.

На Харківщині деокуповано майже 400 населених пунктів.