Колаборанти масово тікають із Харківської області до Росії,у соцмережах публікують кілометрові черги

10 Вересня 2022, 18:47

Фото: Оперативне Командування "Південь".

Колаборанти поспіхом залишають звільнені ЗСУ від російських загарбників території України, пише Центр журналістських розслідувань.

Російські телеграм-канали скаржаться, що мешканці Куп’янська поспіхом залишають свої будинки, «побоюючись репресій від київського режиму».

«Усі, хто хоч якось сприяв адміністрації, або хоч якось поплескав на проросійському мітингу, вони будуть піддані репресіям. Людям, звичайно, страшно», – кажуть російські пропагандисти.

У соцмережах публікують відео кілометрових черг на пункті пропуску Піски-Логачівка на кордоні Харківської області з Білгородською областю РФ.

У соцмережах повідомляють, що з Харківської області тікають колаборанти, які пішли на співпрацю з російськими окупантами.

Всі вони масово біжать до Росії.

«Оце все люди, які стоять вже кілька діб», – кажуть очевидці.

Нагадаємо, ЗСУ звільнили від російських загарбників місто Куп’янськ у Харківській області. Також у Балаклії Харківської області ЗСУ підняли український прапор.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter