Головний колаборант Херсонщини Сальдо проголосив, що вже “в Росії” та звернувся до Путіна

28 Вересня 2022, 13:06

Голова окупаційної адміністрації захопленої росіянами Херсонщини Володимир Сальдо звернувся до президента РФ Володимира Путіна з “пропозицією про прийняття Херсонської області до складу Російської Федерації як новий суб’єкт”.

Про це йдеться в опублікованому зверненні колаборанта.

У зверненні Сальдо спирається на так звані результати псевдореферендуму, імітацію проведення якого росіяни влаштували на окупованих територіях 23-27 вересня.

За його словами, питання входження регіону до РФ нібито підтримало 87% жителів області.

“Ми в Росії”, -заявив колаборант у відеозверненні в телеграмі.

У свою чергу, фейкові референдуми та їхні намальовані результати вже прокоментував Президент України Володимир Зеленський.

“Цей фарс на окупованій території не можна назвати навіть імітацією референдумів. Що намалюють замість результату, ми знали заздалегідь. Навіть розвідці не треба було особливо старатися. Погоджені цифри для цього фарсу були вкинуті у засоби масової інформації. Росія навіть не ховається”, – зазначив Зеленський та запевнив, що Україна боротиметься за визволення своїх територій від російської окупації.

Нещодавно з’явилися результати так званих «референдумів» про входження до складу РФ на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, які російські загарбники проводили з 23 по 27 вересня.

Дані опублікували російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на «виборчі комісії», які проводили псевдореферендуми. У публікаціях йдеться, що на окупованій території Херсонської області за входження до складу Росії «висловилися» 87,05% при явці 76,86%.

Як повідомлялося, «референдум» про «приєднання» окупованих українських територій до Росії кремлівські технологи розтягнули майже на тиждень – сподіваючись, що членам «комісій» разом з автоматниками вдасться дійти кожного мешканця окупованого півдня. Про те, як окупанти створювали ілюзію волевиявлення у Херсоні, Новій Каховці, Генічеському, Мелітополі та Бердянську, читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань: «Окупендум. Якщо ви ще не за Росію – ми прийдемо до вас».