Гауляйтерка Генічеська долучилась до “флешмобу” про псевдореферендум

22 Вересня 2022, 17:28

Пропагандистські медіа-ресурси активно поширюють звернення представників різних районів Херсонщини для імітації підтримки “референдуму” про приєднання до Росії. Розставлені росіянами на посади так званих голів місцевих адміністрацій колаборанти висловлюються на підтримку фейкового дійства.

Серед них і голова окупаційної адміністрації Генічеського району Олена Терських, яка закликає генічан “проголосувати”, аби ширше використовувати кошти окупантів.

За її підрахунками, якщо місцеве населення підтримає такий “референдум, це “матиме стратегічне значення для ширшого використання сил і коштів, які має Росія”.

Пропагандисти також поширюють постановні відео з жителями регіону. Натомість в місцевих пабліках звертають увагу, що такі відео могли записувати й під примусом та це не відображає загальних настроїв. Адже ті жителі, які залишились в окупації, залякані й пригнічені, і не завжди мають можливості висловити справжнє ставлення до всього, що відбувається.

Як повідомлялось, так званий голова російської окупаційної адміністрації Володимир Сальдо повернувся з лікарняного та видав “указ” про проведення “референдуму” про приєднання регіону до Росії у період з 23 по 27 вересня.

Псевдореферендум проведуть й на окупованих територіях Миколаївської області, які вже “приєднали” до Херсонщини.

У тимчасово окупованих Херсоні, Генічеську та Новій Каховці люди продовжують протестувати проти фейкових референдумів.

Згідно українського законодавства, за участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких референдумів на тимчасово окупованій території Кримінальним кодексом України (в частині п’ятій статті 1111) передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.