Гауляйтер окупованої Запоріжчини Балицький “подав заявку” на вступ до Росії

28 Вересня 2022, 14:35

На фото: Антонівський міст, відкрите джерело з Мережі.

Гауляйтер окупованої частини Запорізької області та колишній “регіонал” Євген Балицький заявив, що подав заявку до російського уряду про приєднання регіону до Росії.

Про це йдеться у сюжеті російських пропагандистів.

Спираючись на так звані результати фейкового “референдуму”, він проголосив, що Запорізька область нібито де-факто відокремилася від України. Тепер колаборант чекає на рішення уряду Російської Федерації.

У рішенні “виборчої комісії” Запорізької області, яке було оприлюднене без вказівки та підписів її голови та секретаря, йдеться, що в “референдумі” нібито взяли участь 462109 “учасників референдуму”. При цьому 93,11% від тих, хто взяв участь у “голосуванні”, “висловились” за вступ до Російської Федерації.

28 вересня в мережі з’явився “документ”, підписаний Балицьким. Він направив РФ Володимиру Путіну “пропозицію” про включення області в Російську Федерацію як новий суб’єкт.

Як повідомлялось, голова окупаційної адміністрації захопленої росіянами Херсонщини Володимир Сальдо звернувся до президента РФ Володимира Путіна з “пропозицією про прийняття Херсонської області до складу Російської Федерації як новий суб’єкт”.

У Генічеську намалювали свої результати “референдуму”.

Фейкові референдуми та їхні намальовані результати вже прокоментував Президент України Володимир Зеленський.

“Цей фарс на окупованій території не можна назвати навіть імітацією референдумів. Що намалюють замість результату, ми знали заздалегідь. Навіть розвідці не треба було особливо старатися. Погоджені цифри для цього фарсу були вкинуті у засоби масової інформації. Росія навіть не ховається”, – зазначив Зеленський та запевнив, що Україна боротиметься за визволення своїх територій від російської окупації.

Нагадаємо, «референдум» про «приєднання» окупованих українських територій до Росії кремлівські технологи розтягнули майже на тиждень – сподіваючись, що членам «комісій» разом з автоматниками вдасться дійти кожного мешканця окупованого півдня. Про те, як окупанти створювали ілюзію волевиявлення у Херсоні, Новій Каховці, Генічеському, Мелітополі та Бердянську, читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань: «Окупендум. Якщо ви ще не за Росію – ми прийдемо до вас».