Дві російські компанії збираються до листопада відремонтувати міст у Генічеську

08 Вересня 2022, 11:23

Дві російські компанії розпочали ремонтні роботи автомобільного мосту в окупованому Генічеську. Роботи планують завершити до кінця жовтня.

Про це повідомляється на онлайн-ресурсах окупаційної адміністрації захопленого російськими військовими Генічеська, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

Ремонтні роботи здійснюють 20 будівельників ТОВ «Азімут» та ТОВ «Ферза Груп» з Росії.

Наразі будівельники підняли з дна протоки зруйнований мостовий проліт і встановили три нові залізобетонні балки. При цьому використовували спеціальну техніку, яку привезли з незаконно анексованого Росією Криму.

Автомобільний міст сполучає місто Генічеськ з Арабатською Стрілкою.

світлина з телеграм-каналу окупаційної адміністрації

У російських державних реєстрах є дані про товариство з обмеженою відповідальністю «Ферза», що зареєстрована у місті Воронежі:

У реєстрах  також є дані про декілька компаній з аналогічною назвою “ООО Азимут”, одна з яких, зареєстрована у Санкт-Петербурзі, спеціалізується на будівельних роботах:

За інформацією телеграм-каналу Генічеськ.ua, 5 вересня на цьому мосту сталася аварія. Військовий КАМАЗ російських окупантів не впорався з керуванням і впав униз з мосту, що веде на Арабатську Стрілку. Внаслідок аварії загинули двоє солдатів і пошкоджено техніку зі спеціальним вантажем.

Як повідомлялось, росіяни запустили «освітній процес» за своїми програмами у 23 школах окупованої Генічеської громади.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно саперу Віталію Скакуну, який підірвав Генічеський автомобільний міст ціною життя, щоб зупинити ворога.

Нагадаємо:

Генічеський район, що межує з незаконно анексованим Росією Кримом, був захоплений російськими військами у перший день повномасштабної війни РФ проти України.

Поки що Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.