Миколаївська ОВА: автівка італійського журналіста могла потрапити під обстріл окупантів

10 Вересня 2022, 19:19

Автівка італійського журналіста Маттіа Сорбі могла потрапити під ворожий обстріл. Пошкодження автомобіля більш характерні для обстрілу, ніж підриву автомобіля на протитанковій міні.

Про це повідомили в Миколаївській ОВА.

ОВА також наголошує, що інформація про причетність ЗСУ до поранення медійника, яку активно поширюють російські ЗМІ, не відповідає дійсності та є черговою спробою російських окупантів маніпулювати думкую суспільства.

“Незважаючи на поширену версію російських медіа про начебто підрив автівки, на опублікованих відео можна побачити пошкодження автомобіля, що більш характерні для обстрілу, ніж підриву автомобіля на протитанковій міні. Тому, можемо припускати, що при в’їзді у «червону зону», автівку обстріляли російські окупаційні війська, а коли зрозуміли, що це машина італійського журналіста – вирішили звинуватити українську сторону”, – розповіли в ОВА.

Згідно результатів службового розслідування,в кінці серпня італійський журналіст Маттіа Сорбі прибув до Миколаєва, де через деякий час самовільно поїхав у сторону тимчасово окупованого Херсону. Головною дорогою сполучення Миколаїв-Херсон є траса М-14.
Однак італійський журналіст обрав інший маршрут в напрямку Олександрівки (тимчасово окупована територія між Миколаєвом та Херсоном), яка знаходилась в «червоній зоні» через сильні бої.
Італійський журналіст намагаючись потрапити на тимчасово окуповану територію порушив правила безпеки, без дозволу та супроводу українських військових (що є обов’язковим) поїхав у напрямку «червоної зони». Яка справжня мета цієї поїздки поки що невідомо, однак зрозуміло, що для перетину лінії зіткнення журналіст обрав маршрут, яким майже не користується цивільне населення.

Останні дві доби в російських пропагандистських засобах масової інформації активно розповсюджуються матеріали щодо нібито причетності ЗСУ та українських спецслужб до поранення італійського журналіста Маттіа Сорбі, який намагався на автомобілі приховано потрапити до тимчасово окупованого Херсону в об’їзд існуючих пунктів перетину.

Як повідомлялось, кореспондент перестав виходити на зв’язок 31 серпня. В червону зону він поїхав без супроводу українського продюсера або фіксера.

Маттіа Сорбі – журналіст-фрилансер, який серед іншого працював для італійського телеканалу RAI як воєнний кореспондент в Україні. У 2014 році Сорбі працював кореспондентом російського військового пропагандистського телеканалу “Звезда”, який поширює дезінформацію проти України.