Окупанти втікають через Дніпро на вкрадених моторних човнах

16 Вересня 2022, 16:03

На фото: Херсонський державний університет, відкрите джерело з Мережі.

Низка підрозділів окупаційної армії в Херсонській області отримала наказ про виведення особового складу на лівий берег Дніпра.

Про це стало відомо Головному управлінню розвідки Міноборони України.

Для перекидання сил на лівобережжя окупанти планують використовувати маломірні плавзасоби – моторні човни, викрадені у навколишніх селах.

При цьому деякі рашисти, поспішаючи покинути правий берег Дніпра самостійно, пішли жебракувати, аби знайти можливості це зробити.

«Поблизу місця паромної переправи через Дніпро зафіксовано появу кількох груп беззбройних рашистів по 10-20 чоловік. Ці військовослужбовці відмовились брати участь у бойових діях. В результаті, командири підрозділів зняли їх з усіх видів постачання, вилучили зброю та відпустили «на вільні хліба». Наразі вони вимушені жебракувати у місцевих жителів та шукають можливості повернутися додому», – розповіли в управлінні.

За даними ГУР, підрозділи російських військ на Херсонщині відрізані від налагодженого постачання їжі та питної води. Зокрема, командування десантно-штурмового підрозділу повітряно-десантних військ, який розташований неподалік Каховки, не може вирішити проблему забезпечення особового складу на передових позиціях питною водою та боєприпасами. Місцеве населення відмовляється забезпечувати окупантів продовольством навіть під примусом. Наразі поповнення запасів води і боєкомплекту здійснюється винятково вночі цивільним автотранспортом, викраденим у найближчих населених пунктах.

«Поблизу місця паромної переправи через Дніпро зафіксовано появу кількох груп беззбройних рашистів по 10-20 чоловік. Ці військовослужбовці відмовились брати участь у бойових діях. В результаті, командири підрозділів зняли їх з усіх видів постачання, вилучили зброю та відпустили «на вільні хліба». Наразі вони вимушені жебракувати у місцевих жителів та шукають можливості повернутися додому», – зазначили в ГУР.

Як повідомлялось, після обстрілу будівлі в Херсоні, де розміщується російська окупаційна адміністрація регіону, кремлівські посіпаки розповіли, що їм страшно і складно залишатися у місті, та пообіцяли виплатити грошові компенсації сім’ям загиблих колаборантів.

Напередодні ЗСУ уразили Каховський міст і п’ять понтонних переправ біля Дарївки, Садового, Нової Каховки.

Тим часом, російські солдати розкрадають виноробне підприємств “Шато Князя Трубецького”, продовжують “віджимати” автівки у херсонців, а у селян ще й мопеди та мотоцикли.

В обласному центрі військові РФ теж займаються мародерством: вивозять одяг і навіть килими.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували про початок наступу на Херсонщині, українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ.

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів. ЗСУ регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.

Відступаючи на півдні України, російські військові кидають військову техніку і боєприпаси, «адже їм дорожче вивезти намародерене майно».