Військові РФ вивозять одяг і навіть килими: в Херсоні почастішали випадки мародерства

12 Вересня 2022, 14:55

У захопленому росіянами Херсоні окупанти продовжують вчиняти мародерство, щодня до поліції надходять заяви про розкрадання будинків та квартир.
Про це повідомили в поліції Херсонської області, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.
“За минулі дві доби окупанти обікрали приватні будинки на провулку 1-й Парковий та квартири на проспекті Будівельників. Забрали побутову та комп’ютерну техніку, одяг та навіть килими. Речі вивозили та БТРах та КАМАЗах”, – розповіли правоохоронці.
Крім того, в обласному центрі представники окупаційної влади захопили два готелі в центрі міста. За попередньою інформацією, новою “власницею” приміщень є жителька Чорнобаївки. Нині поліція встановлює особу жінки та перевіряє її зв’язки з окупантами.
За минулі дві доби поліція відкрила 23 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів російської армії в Херсонській області. Російські війська здійснили масовані обстріли низки населених пунктів. ворожа армія відкривала вогонь по житлових кварталам у селах Сухий Ставок, Осокорівка, Ольгине, Біла Криниця, Нововознесенське та Архангельське. Обстріл вівся по приватному сектору, де немає військових обʼєктів. За попередньою інформацією, зафіксовано руйнування приватних будинків та об’єктів інфраструктури, є загиблі та поранені. Частина населених пунктів залишилася без водопостачання та електроенергії.
Як повідомлялось, у ЗСУ підтвердили, що населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.