Про долю зниклої херсонської блогерки досі нічого невідомо

27 Вересня 2022, 13:16

Фото: ГУ ДСНС України в Херсонській області.

Про долю херсонської блогерки Олени Наумової, яка зникла п’ять днів тому, досі нічого невідомо.

Про це пише її син Микола Наумов у Фейсбуці.

Рідні припускають, що окупанти вже вдруге могли взяти у полон блогерку.

“6 вересня Олену відпускають як виявилося “під домашній арешт”. Потім майже два тижні, вона перебувала в місті і чекала дозволу(організації від “кураторів”) на виїзд. 19 вересня “куратори” запитали чи готова Олена для виїзду? Вона відповіла – так. І з вівторка її не має на житлі, вона не виходила на зв’язок, що підтвердили родичі і сусіди”, – розповів Микола Наумов.

Тим часом пропагандисти оприлюднили відео з “інтернет-екстремістами”, серед яких Олена Наумова та ще два блогери.

У відеосюжеті пропагандистів Наумова із синцем під оком нехарактерною для неї російською мовою просить вибачення за образу російських військових.

“Дії вказаних осіб не завдали шкоди “державній безпеці Херсонської області”, тому після відповідної бесіди їм було оголошене офіційне застереження”, – заявив ведучий. Він також додав, що в разі подальшої “публічної діяльності” їм загрожує кримінальна відповідальність. 

Син Олени Наумової звернув увагу, що це відео, очевидно, записали під тиском.

Як повідомлялось, вже тиждень російські окупанти тримають у полоні редакторку газети “Каховська зоря” Жанну Кисельову.

Наприкінці серпня у тимчасово окупованому Херсоні російські військові викрали виховательку дитсадка і блогерку Олену Наумову6 вересня її звільнили з полону

Наумова вела у TikTok блог vyhovetel_iz_humorom, у якому активно демонструвала свою патріотичну позицію та розповідала, зокрема, про життя в Херсоні під окупацією, використовуючи хештег #ХерсонЦеУкраїна.

Від початку повномасштабного вторгнення обласна прокуратура зафіксувала на Херсонщині  понад півтисячі випадків викрадень.