Обстріл окупантів у Херсоні: сім’ям загиблих колаборантів пообіцяли грошову “компенсацію”

16 Вересня 2022, 14:32

Після обстрілу будівлі в Херсоні, де розміщується російська окупаційна адміністрація регіону, кремлівські посіпаки розповіли, що їм страшно залишатися у місті, та пообіцяли виплатити грошові компенсації сім’ям загиблих колаборантів.

Про це розповіла «міністр» соціальної політики так званого уряду Херсонщини Алла Бархатнова, водій якої загинув.

«Ми будемо продовжувати свою роботу, як би нам не було складно і страшно. Нам теж страшно, але ми сюди приїхали для того, щоб тут була Росія», – проголосила вона в опублікованому відеозверненні, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

Обстріл будівлі у Херсоні, в якій окупанти розмістили свою адміністрацію, стався 16 вересня під час наради голів окупаційних адміністрацій у створених росіянами «міських і муніципальних округах».

Пропагандистські медіа-ресурси пишуть, що внаслідок обстрілу є поранені та принаймні один загиблий. Росіянин Сергій Єлисеєв, який називає себе головою херсонського уряду, стверджує, що серед загиблих нема представників його відомства. Окупанти також розглядають імовірність повторних атак по адмінбудівлям.

На обстріл по херсонським окупантам вже відреагували їхні “колеги” із сусідньої Запоріжчини, частина територій якої також захоплена російськими військовими.

Представник окупаційної адміністрації Запорізької області Володимир Рогов запропонував у відповідь нанести удари по офісу Президента України Володимира Зеленського, будівлям СБУ та ГУР у Києві.

Як повідомлялось, напередодні ЗСУ нанесли ударів по Каховському мосту і п’ятьох понтонних переправах на Херсонщині.

Після деокупації територій на Харківщині через Мелітополь посилилась ротація ворожої техніки в бік Генічеська.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували про початок наступу на Херсонщині, українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ.

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. ЗСУ регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.