ЗСУ вдарили по ворогу в районі п’ятьох населених пунктів Херсонщини

17 Серпня 2022, 14:29

У Херсонській області українська авіація атакувала черговий ворожий опорний пункт та чотири райони зосередження живої сили, озброєння та техніки біля Правдиного, Архангельського, Ольгиного, Білогірки, Новопетрівки.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування «Південь».

«Ракетно-артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань забезпечено втрати ворога у кількості 15 рашистів, 1 протитанковий ракетний комплекс, 6 одиниць автомобільної, в тому числі і броньованої техніки. Остаточні втрати ворога дорозвідуються», – зазначають захисники.

У Генеральному Штабі Збройних Сил України інформують, що на Південнобузькому напрямку основні зусилля противника зосереджені на утриманні займаних позицій, недопущенні просування наших військ та вогневому ураженні підрозділів Сил оборони України.

Тим часом СтратКом ЗСУ опублікував відео наслідків атаки ЗСУ по російській казармі, що загарбники облаштували в окупованій Новій Каховці:

https://youtu.be/_KGBY5vQ3P4

Як повідомлялось, через бойові дії спалахнула пожежа на залізничній станції в Генічеському районі.

16 серпня в окупованому Криму сталися вибухи у російській військовій частині в Джанкойському районі. У повітря злетів склад боєприпасів, одночасно загорілась трансформаторна підстанція у райцентрі.

Наскільки важливий для окупантів район Джанкоя у цій війні, що означають ці вибухи та що стало їх причиною, розповів військовий експертом, полковник Владислав Селезньов.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами.

Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються в області, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти Херсонщини.