ЗСУ розпочали наступальні дії на різних напрямках: прорвали першу лінію оборони росіян під Херсоном

29 Серпня 2022, 19:45

ЗСУ розпочали наступальні дії на різних напрямках, зокрема, і на Херсонщині.

Про це повідомила Суспільному керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталя Гуменюк під час брифінгу 29 серпня.

“Сьогодні ми розпочали наступальні дії в різних напрямках. Контрнаступ триває вже давно — це виснаження ворога і ненадання йому можливості просуватися. А сьогодні ми розпочали саме наступальні дії по різних напрямах, у тому числі на Херсонщині”, – розповіла Гуменюк.

Також вона наголосила, що будь-яка військова операція потребує тиші.

“І те, що такий ажіотаж викликає будь-яка новина з фронту, це дуже неправильно на разі в умовах гібридної війни, в умовах інформаційної війни. Треба усвідомлювати, що будь-які дії, навіть якщо вони дуже надихають вони мають провестися і мати логічне завершення, і тільки тоді вони зможуть бути результативним”, — зауважила Гуменюк.

Разом з тим вона підтвердила інформацію, що на Херсонщині 109 полк “ДНР” відійшов зі своїх позицій, а російські десантники, що були їх підтримкою, втекли з поля бою.

Як повідомлялось, жителям Херсонщини, які перебувають на окупованій території, радять подбати про власну безпеку та безпеку своїх близьких, зробити запаси води, їжі та ліків, а також триматися подалі від військових об’єктів окупантів.