Жителів Херсонщини закликали евакуюватися, щоб ЗСУ змогли швидше звільнити область від ворога

29 Серпня 2022, 20:06

Фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Жителів Херсонщини закликали евакуюватися із області, щоби Збройні сили України змогли швидше звільнити її від ворога.

На цьому наголосив начальник обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

“Я постійно закликаю вас тимчасово евакуюватися із області, щоби наші збройні сили змогли швидше звільнити її від ворога. Розумію ваші вагання та сумніви зробити цей крок у, як здається, невідомість. Повірте, ми зробимо усе аби ви не залишилися наодинці зі своїми проблемами, коли покинете рідні домівки”, – зазначив очільник ОВА.

Разом з тим він розповів, що адміністрація може допомогти людям з евакуацією, пошуком житла, працевлаштуванням тощо.

Для цього необхідно заповники спеціальний опитувальник за посиланням.

Крім того, керівниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк також рекомендувала жителям Херсонщини евакуювуватися, а тим, хто досі залишається в окупації, вирішити питання укриття на час активних бойових дій.

Як повідомлялось, жителів Херсонщини вчергове закликали зробити запаси води, їжі та ліків, а також триматися подалі від військових об’єктів окупантів.

Збройні сили України знищили практично всі мости у Херсонській області, відрізавши окупантів від постачання озброєння та особового складу з території Криму.

ЗСУ розпочали наступальні дії на різних напрямках, зокрема, і на Херсонщині. Українські захисники прорвали першу лінію оборони росіян під Херсоном.