За ніч ЗСУ вразили 13 пунктів управління ворога на Херсонщині, три склади БК і 30 одиниць техніки

30 Серпня 2022, 03:50

Минулої ночі українські артилерійські підрозділи нанесли ураження по 13 пунктах управління ворога в Херсонському, Бериславському і Каховському районах. Також ЗСУ “мінуснули” важку техніку і три склади БК рашистів.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь” за підсумками 29 серпня.

Українські воїни знищили ще три склади боєприпасів на Херсонщині, а також переправу, яку ворог налагоджував через Дніпро в районі села Львове. Крім того, українці шістьма авіаційними ударами атакували позиції протиповітряної оборони противника.

“Ракетно-артилерійські підрозділи, продовжуючи виконувати вогневі завдання, збільшили втрати ворога за добу до 82 рашистів та 30 одиниць техніки, серед яких зенітно-ракетна система С-300,  два танки Т-72, 11 гаубиць «Мста-Б», три реактивні системи залпового вогню “Град” та Ураган», важка вогнеметна система «Сонцепьок», самохідна артилерійська установка «Гіацинт-С», самохідна артилерійсько-мінометна установка «Нона-С» та 120 мм мобільний міномет, самохідні гаубиці «Акація» та «Мста-С», протитанкова керована ракета, 6 одиниць броньованої техніки та три склади боєприпасів в районі Берислава, Високопілля, Антонівки”, – деталізували у командуванні.

Як повідомлялось, ЗСУ розпочали наступ на Херсонщині та прорвали першу лінію оборони росіян.

Речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк наголосила, що після початку наступу Збройних Сил України на південному напрямку потрібно дотримуватися режиму інформаційної тиші та чекати на результати.

Раніше ЗСУ знищили практично всі мости у Херсонській області, відрізавши окупантів від постачання озброєння та особового складу з території Криму.

В обласній адміністрації вчергове закликали місцевих жителів евакуюватися із області, щоб Збройні сили України змогли швидше звільнити її від ворога.