В окупованій Новій Каховці підстрелили колаборанта Віталія Гуру

06 Серпня 2022, 16:27

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

В окупованій Новій Каховці Херсонської області підстрелили призначеного окупантами так званого «заступника начальника ВЦА», колаборанта Віталія Гуру. Він у важкому стані в лікарні. Вирішується питання щодо переправлення колаборанта до окупованого Криму.

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Невідомі розстріляли Гуру, ймовірно, з пістолета Макарова. На місці замаху виявлено стріляні гільзи від ПМ», – йдеться в повідомленні.

Як вказував журналіст Олег Батурін, до окупації міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко ініціював призначення Гури на посаду старости в Дніпрянах.

«Віталій Гура. Староста Дніпрянського старостинського округу Новокаховської територіальної громади Каховського району. Ходить, посміхається, радіє «асвабадітєлям». Чи не випадково його прізвище протитрували як російське? Гура з 2019 року працював головним механіком комунального підприємства «Міський водоканал», до цього був працівником ВАТ «Херсонгаз», КП «Теплові мережі». У 2020 році міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко ініціював його призначення на посаду старости в Дніпрянах», – повідомляв журналіст.

Читайте також: Посіпаки окупантів. Філіпчук, Леонтьєв, Клочко, Сивак і генічеські старости

  • Колаборанту Володимиру Сальдо, якого російські окупанти призначили головою окупаційної «адміністрації» Херсонської області, не змогли допомогти лікарі окупованого Криму. Його ввели медикаментозну кому та відправили на лікування до Москви.