«Укрпошта» припинила роботу на тимчасово окупованих територіях

02 Серпня 2022, 01:09

На фото: Валентин Мотузенко, відкрите джерело з Мережі.

«Укрпошта» припинила обслуговувати клієнтів на окупованих територіях України через загрозу життю працівників та можливих пограбувань російськими військовими.

Про це повідомив гендиректор національного поштового оператора Ігор Смілянський, передає Центр журналістських розслідувань.

«До вчорашнього дня, попри всі перешкоди та завдяки героїчній роботі наших працівників, зокрема в Запоріжжі, а до цього в Херсоні, ми виплачували сотні тисяч пенсій, приймали та перераховували платежі за комунальні послуги, а також доставляли продукти», – розповів він.

«Вони не дають нам доставляти пенсії, бо їм треба зібрати номери паспортів від пенсіонерів для «референдумів» в обмін на пенсії в «дерев’яній валюті» звичним для них шантажем», – додав Смілянський.

Керівник оператора запевнив, що «Укрпошта» повернеться до обслуговування українців після звільнення територій, включно з Донецькою, Луганською областями та Кримом.

«Укрпошта» з 1 липня тимчасово припинила діяльність своєї Херсонської дирекції. 30 червня закрились поштові відділення в Каховці і Новій Каховці, повідомив генеральний директор підприємства Ігор Смілянський.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, акціонерне товариство «Херсонобленерго» заявило про захоплення російськими окупантами окремих об’єктів підприємства, які забезпечували постачання та розподіл електроенергії споживачам регіону.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter