У Запорізькій області в черзі на виїзд з окупації 6 тисяч людей

15 Серпня 2022, 13:32

У Василівці Запорізької області російські військові не дають виїхати з окупації тисячам людей та по кілька діб тримають їх біля блокпостів.

Про обстановку з евакуацією розповів мер Мелітополя Іван Федоров в етері Національного телемарафону 15 серпня.

За його словами, зараз у черзі на виїзд з тимчасово окупованих територій 6 тисяч людей.

При цьому окупанти тижнями утримують людей, позбавляючи їх можливості виїхати на вільні території. Люди ночують на узбіччі щонайменше 5-7 днів.

Напередодні в Запоріжжі відкрили хаб для переселенців із Херсонської області. Тут люди можуть відпочити, отримати необхідну допомогу та вирушити далі до більш безпечних міст. Також у хабі є можливість зареєструватися та поспілкуватися з психологом, проконсультуватися з важливих питань.

Як повідомлялось, наразі виїхати з Херсонщини можна лише через сусідню Запорізьку область – через Василівку або через незаконно анексований Крим. Обидва шляхи – неофіційні, адже нема ніяких домовленостей щодо того між українською владою та російськими окупантами.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.