У Запоріжжі відкрили логістичний хаб для переселенців з Херсонщини

14 Серпня 2022, 14:22

Фото: Генеральний штаб ЗСУ.

У неділю, 14 серпня, в Запоріжжі запрацював хаб для переселенців із Херсонської області.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Люди можуть відпочити, отримати необхідну допомогу та вирушити далі до більш безпечних міст. Крім того, у хабі є можливість зареєструватися та поспілкуватися з психологом, а також проконсультуватися з важливих питань”, – зазначив він.

Також Старух розповів, що на відкриття хабу завітала віцепремʼєр-міністерка Ірина Верещук.

“У нас одна із важливіших місій у цій війні – рятувати людей. Запоріжжя стало новою домівкою для сотень тисяч переселенців, у яких ворог відібрав їх звичне життя. Якщо перейти до цифр, наразі херсонців приїздить найбільше. Тільки за вчора до нас евакуювалося 1600 людей, з них 741 – це мешканці Херсону та області”, – наголосив очільник військової адміністрації.

У свою чергу, голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич акцентував, що оскільки російські війська не дають жодних офіційних зелених коридорів, жителі області змушені ризикувати життям заради порятунку.

«Наразі Запоріжжя першим приймає вимушених переселенців з Херсонської області. Це єдиний напрямок для виїзду з регіону, який ще не закрили російські війська. Вимушених переселенців з Херсонщини забезпечують гуманітарною допомогою, місцем для ночівлі та всім, у чому є першочергова потреба», – зауважив очільник ОВА.

Раніше на важливості створення такого штабу для жителів Херсонщини наголошував Дмитро Бутрій, який тимчасово виконував обов’язки голови Херсонської ОВА.

Минулого місяця повідомлялось про роботу двох адміністрацій над створенням хабу для херсонців.

Херсонські посадовці, а також віцепремʼєр-міністерка Ірина Верещук закликали жителів Херсонщини виїжджати з окупації. Про необхідність евакуації людей з Херсонської області розповідав і Президент України Володимир Зеленський.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.