У Криму повідомляють про вибух на військовому аеродромі Бельбек у районі Севастополя

18 Серпня 2022, 23:42

Фото документу:

У Криму повідомляють про вибух на захопленому російськими військами військового аеродрому Бельбек на північ від Севастополя. Як повідомили місцеві жителі Центру журналістських розслідувань, було чути чотири вибухи.

Як повідомляв ЦЖР 25 лютого, на другий день після початку повномасштабного вторгнення рф, російські бойові літаки, що атакували міста України, ймовірно, вилітають з військових аеродромів Бельбек та Кача, що знаходяться, відповідно, на північному заході та на північ від Севастополя в окупованому росією Криму.

У районі Керчі в окупованому Криму та Керченському мосту місцеві жителі чули гучні вибухи. У свою чергу так званий «радник голови Криму» Олег Крючков повідомив про «роботу ППО».

Ефективна робота ЗСУ змушує російських окупантів відводити сили та засоби подалі від лінії фронту, зокрема й на територію Джанкойського району на півночі окупованого Криму, де 16 серпня вибухнув російський склад з боєприпасами,  в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар повідомив військовий експерт, полковник Владислав Селезньов.

  • Як повідомлялось, вранці 16 серпня в окупованому Криму сталися вибухи у російській військовій частині у Джанкойському районі. У повітря злетів склад боєприпасів, які детонували упродовж кількох годин.
  • Склад окупанти влаштували на старій фермі у селі Майське. Вибухи пошкодили полотно залізниці на лінії Джанкой-Феодосія-Керч. Одночасно загорілась трансформаторна підстанція у Джанкої. Причиною вибуху складу боєприпасів Міноборони рф назвало диверсію.
  • До того, 9 серпня, сталися вибухи на території військового аеродрому «Саки» в Новофедорівці. Генштаб ЗСУ повідомив про знищення 9 російських літаків.  Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, внаслідок вибухів було знищено 15 літаків.