У Генічеську росіяни вихваляються краденим томографом

26 Серпня 2022, 16:43

В окупаційній адміністрації захопленого росіянами Генічеська розповідають про «допомогу» лікарів з республіки Адигея, що оголосила «шефство» над окупованим районом.

Інформація супроводжується повідомленнями, що в Генічеську «з’явився томограф» і, нарешті, можна буде зробити томографію в райцентрі, а не їздити для того у сусідню Запорізьку область.

Зокрема, «російські лікарі налаштували рентген-апарат та комп’ютерний томограф, а також навчили місцевих лікарів користуватись сучасним обладнанням».

Примітно, що обладнання, про яке йдеться у публікації, було вже давно закуплене за кошти українського бюджету.

До повномасштабної війни мешканцям громади і дійсно, доводилось, їздити, наприклад, до Мелітополя Запорізької області, аби пройти необхідне діагностування.

Генічеських медиків планували відправити до навчання, щоб ті могли користуватися томографом, однак росіяни встигли окупувати територію і самі налаштували крадене обладнання.

Також росіяни розповідають про завезення ліків, але ж при цьому самі окупанти не пропускають з вільних територій України медикаменти та гуманітарну допомогу, що неодноразово намагались завезти на Херсонщину співвітчизники.

Як повідомлялось, генічеський колаборант Кульчицький продовжує займатися ЖКГ вже в окупованій громаді.

росіяни призначили керівником так званої громадської ради Генічеського району екс-голову Стрілківської сільської ради Олександра Пономарьова. Той вже прогнозує результати псевдореферендуму на користь росії, бо «інакше бути не може».

Депутатка Генічеської міської ради від партії «Європейська солідарність» Олена Терських виступила на пропагандистському форумі «разом з росією» у якості голови окупаційної адміністрації Генічеського району замість Андрія Клочка, в якого вона раніше була заступницею.

Генічеський район, що межує з незаконно анексованим росією Кримом, був окупований військами рф у перший день повномасштабної війни росії проти України. У серпні ЗСУ нанесло декілька ударів по позиціям ворога у Генічеському районі.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. Триває контрнаступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістистиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.