Розстріл евакуаційного автобуса на Херсонщині: російське міноборони продукує нові фейки зі звинуваченнями ЗСУ

03 Серпня 2022, 04:41

Російське міноборони згенерувало фейк, що українські військові нібито розстріляли евакуаційний автобус з мирними жителями в Херсонській області.

Відповідну заяву начальника Національного центру управління обороною рф генерал-полковника Михайла Мізінцева поширює низка пропагандистських ресурсів.

“У Херсонській області бойовиками українських озброєних формувань проведена чергова кривава провокація. На ділянці дороги поблизу населеного пункту Довгове націоналісти розстріляли автобус із мирними жителями, які евакуювалися на підконтрольні київській владі території”, – цитує Мізінцева пропагандистське інформаційне агентство росії «ТАСС».

За словами генерала, який керував облогою Маріуполя та операцією в Сирії, фото- та відеофіксацію події нібито проводили фахівці центру інформаційно-психологічних операцій ЗСУ.

Інформація чиновника з держави-агресора не відповідає дійсності та є фейком, спробою покласти відповідальність за власний злочин на Збройні Сили України.

Як повідомлялось, російські військові розстріляли евакуаційний автобус на Херсонщині.

«В районі Довгового рашисти з протитанкового ракетного комплексу розстріляли цивільний мікроавтобус. Загинуло три, поранено п’ять мирних жителів. Постраждалі доставлені в лікарню, їм надано допомогу», – інформували в оперативному командуванні “Південь”.

Оперативне угруповання військ «Каховка» оприлюднило світлину з місця трагедії:

«Орки скоїли ще один воєнний злочин. З окупованого селища Старосілля була спроба евакуації на мікроавтобусі червоного кольору сімох цивільних. У районі селища Довгове з ПТУР окупанти впритул розстріляли цей автобус», – розповів голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Однак ЗСУ крок за кроком просуваються на Херсонщині, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

У Херсонській області тривають бойові дії, проте окупанти досі не погодили жодного зеленого коридору для евакуації населення.

Про фейки, які продукували пропагандисти щодо захоплених військовими рф територій Херсонської та Запорізької областей у липні, читайте за посиланням.