Росіяни заблокували херсонське видання МОСТ

08 Серпня 2022, 19:58

Роскомнагляд заблокував доступ до херсонського видання МОСТ для користувачів свого сегменту інтернету.

Про це свідчить інформація з відповідного реєстру, пише МОСТ.

Доступ до сайту обмежили за поданням російської Генеральної прокуратури. Самого подання у відкритому доступі немає.

mostblockru1

Але із запису у реєстрі видно, що рішення про блокування ухвалили 15 липня. А заблокували сайт 18 липня 2022 року.

«Блокування ми відчули фізично, коли побачили, що у нас зменшилася кількість читачів із “російськими” IP. Стало зрозуміло, що росіяни обмежили доступ, перш за все, для мешканців тимчасово окупованої Херсонщини. Як відомо, вже декілька місяців всі херсонські провайдери користуються російським каналом зв’язку. Отже, росіяни можуть самостійно блокувати сайти», – прокоментував блокування редактор видання МОСТ Сергій Нікітенко.

Раніше російська окупаційна влада оголосила про блокування Google-сервісів на захоплених військовими рф територіях Херсонщини та Запорізького краю. Мета ворога – позбавити українців можливості мати доступ до українських сайтів і ютуб-каналів.

За прогнозами Інституту вивчення війни (ISW), росіяни посилюватимуть інформаційну ізоляцію людей на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.