Росіяни хваляться, що перехоплюють снаряди HIMARS на Херсонщині

29 Серпня 2022, 18:46

У Міноборони країни-окупанта продовжують продукувати фейки: заявили, що нібито перехопили 18 снарядів реактивної системи залпового вогню HIMARS.

Про це йдеться у нещодавньому зведенні міноборони рф.

За версією окупантів, снаряди від HIMARS “було перехоплено” в районах населених пунктів Наддніпрянське, Олександрівка, Сонячне, Східне Херсонської області, а також в районі Антонівського Мосту.

Пропагандистські ресурси стверджують, що російські війська перехоплюють десятки ракет, випущених «HIMARS», що фактично змушує Україну витрачати цінні ракети в нікуди.

Натомість Центр протидії дезінформації РНБО України розвінчує чергові фейки росіян.

У ЦПД пояснюють, що російській системі ППО технічно майже неможливо перехопити ракети від «HIMARS».

У відповідь на повідомлення росіян, що вони вже знищили 60% «HIMARS», ЦПД інформує, що всі «HIMARS» неушкоджені та виконують бойові завдання на фронті. Цю інформацію 2-го серпня підтвердив Пентагон і 26-го – Міністерство оборони України.

Пропагандисти стверджують, що «HIMARS» жодним чином не змінюють ситуацію на фронті, що поширюють пропагандисти, однак це також фейк. Центр протидії дезінформації нагадує, що за допомогою «HIMARS» українські військові вже знищили щонайменше 50 складів.

Як повідомлялось, Збройні сили України знищили практично всі мости у Херсонській області, відрізавши окупантів від постачання озброєння та особового складу з території Криму.