Освітянам окупованої Генічеської громади нарахували зарплату, – військова адміністрація

01 Серпня 2022, 23:51

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Українська влада вирішила питання із виплатою заборгованості по заробітній платі працівникам освітньої сфери окупованої росіянами Генічеської територіальної громади. Освітянам виплатили заробітню плату й погасили заборгованість у 64 млн гривень.

Про це повідомив в.о. начальника Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій.

“Держава піклується про наших людей, які вимушені тимчасово жити в окупації. Тому не слухайте пропагандистів, які нахабно брешуть, що Україна покинула Херсонщину. Наша держава й надалі виконуватиме зобов’язання перед своїми громадянами. Херсонщина обов’язково буде звільнена!!!”, – наголосив Дмитро Бутрій.

За його словами, 1 серпня майже всі кошти перераховано людям на картки. Зарплату отримають вчителі шкіл, вихователі в дитсадках, працівники інклюзивно-ресурсних центрів.

Загалом погашено заборгованість в понад 64 млн грн. Потреби вдалося покрити завдяки освітній субвенції (40 млн грн), субвенції для забезпечення інклюзивного навчання (32 тис. грн) та місцевому бюджету (24,3 млн грн).

Як повідомлялось, минулого тижня Генічеська міська військова адміністрація завершила технічні процеси для здійснення бюджетних виплат для жителів Генічеської громади.

У Генічеській громаді склалась чи не найскладніша ситуація із бюджетними виплатами на Херсонщині. А пов’язане це із самоусуненням керівництва громади, яке втратило електронні ключі і залишило людей напризволяще.

Президент України Володимир Зеленський розпорядився створити військову адміністрацію для окупованого росіянами Генічеська Херсонської області. 

Зеленський призначив начальником Генічеської міської військової адміністрації Херсонської області Євгенія Родіонова, який був заступником голови Чорнобаївської сільради Херсонської області, та якого більше 10 днів тримали окупанти у полоні.

Курортний Генічеськ був окупований військами рф у перший день повномасштабної війни росії проти України.

У березні міський голова окупованого російськими військами Генічеська Олександр Тулупов заявив, що він та його команда змушені подати у відставку через неможливість «здійснювати повноваження як представники українського органу місцевого самоврядування».