Освітою в окупованому Генічеську все ж таки «керуватиме» гауляйтерка з ОПЗЖ

07 Серпня 2022, 21:17

Окупаційна влада захопленого російськими військовими Генічеська призначила «керувати» освітньою сферою Олену Письковську – в минулому методистку відділу освіти Генічеської райдержадміністрації.

Про це повідомили в окупаційній адміністрації регіону.

Олену Письковську затвердили на посаді «начальниці відділу освіти Генічеського району».

На минулих місцевих виборах вона балотувалась у депутати Генічеської міської ради від нині забороненої в Україні партії ОПЗЖ, однак до складу міськради не пройшла.

Колаборантка також помічена в організації відпочинку генічеських діток у російській республіці Адигея, яка «взяла шефство» над Генічеським районом.

Раніше серед кандидатів на цю посаду розглядалась кандидатура депутатки міськради від партії «Європейська солідарність» – Олена Терських.

Як повідомлялось, окупанти збираються запустити з 1 вересня навчальний процес у школах за російською програмою. Однак освітяни Херсонщини масово відмовляються співпрацювати із ворогом.

Генічеський медик, ймовірно, пішов на співпрацю з окупантами.

Українська влада вирішила питання із виплатою заборгованості по заробітній платі працівникам освітньої сфери окупованої росіянами Генічеської територіальної громади. Освітянам виплатили заробітню плату й погасили заборгованість у 64 млн гривень.

Читайте також розслідування ЦЖР: Окупована росією Херсонщина. За крок до анексії

Поки що Херсонська область переважно окупована російськими військами. Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються на Херсонщині, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти в області.