Окупанти в Генічеську і Скадовську активізувались у підготовці псевдореферендуму

07 Серпня 2022, 21:28

Ілюстративне фото: АрміяInform, Генеральний штаб ЗСУ, Facebook.

В окупованому росіянами Генічеському районі створили так звану територіальну виборчу комісію з «референдуму 11 вересня».

Про це повідомив заступник голови окупаційної адміністрації Олександр Пінаєв у своєму телеграм-каналі.

За його словами, головою територіальної виборчої комісії затвердили Ольгу Кулік, яка на місцевих виборах у 2020 році керувала штабом наразі вже забороненої в Україні партії “ОПЗЖ”.

Разом з тим, херсонське видання «МОСТ» пише, що окупаційна влада в Скадовську також активно готується до проведення псевдореферендуму.

Там друкуються пропагандистські газети, розвішуються плакати. Складаються списки людей, які будуть допомагати проводити фейковий «референдум». Складаються списки людей, які готові голосувати.

Раніше в окупаційній адміністрації Херсонщини заявили про створення  “виборчої комісії Херсонської області”.

Як повідомлялось, генічани протестують проти фейкового “референдуму”.

російські окупанти розгорнули підготовку до фейкового «референдуму» за «приєднання» Херсонської області до рф – почали роздавати пенсіонерам гроші, агітують молодь вступати до захоплених вишів, дітей від 8 років активно запрошують в оздоровчі табори Ростова, Анапи і Криму.

Центральна Виборча Комісія України видала постанову “Про неприпустимість організації підготовки та проведення на тимчасово окупованих територіях України псевдореферендумів”.

Радник голови Офісу Президента Олексій Арестович висловився, що плани окупантів провести фейкові референдуми будуть зірвані через наступ ЗСУ.

Російські військові призначили 11 вересня датою фейкового референдуму на захоплених територіях Херсонської й Запорізької областей.

Нагадаємо, статтею 111-1 Кримінального кодексу України за участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до їх проведення передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, а за організацію та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України, за відсутності ознак державної зради, активну участь у таких заходах – позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років.

Поки що Херсонська область переважно окупована російськими військами. Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються на Херсонщині, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти в області.