Окупанти на Херсонщині готові платити батькам гроші, аби ті відпустили дітей до русифікованих шкіл

07 Серпня 2022, 15:43

Російські окупаційні адміністрації стали обіцяти жителям Херсонщині додаткові виплати, якщо їхні діти ходитимуть до школи.

Згідно повідомлень, батькам обіцяють платити щомісячну “допомогу” на школярів та студентів до 23 років, якщо ті відвідуватимуть школу або очно навчатимуться в університеті. Йдеться про чотири тисячі рублів на дитину.

Додаткові виплати окупанти також обіцяють опікунам та одиноким батькам. А от ті, хто отримають паспорт рф, можуть розраховувати й на інші.

 

«Не вдалося залякати, вирішили підкупити. У тимчасово окупованому Скадовську загарбники вигадують все нові способи змусити батьків навчати своїх дітей у школах за російською програмою», – висловились щодо таких починань окупантів у виданні Скадовськ.City.

 

Як повідомлялось, російські пропагандисти пропонують розстрілювати всіх, хто не любить росію, а почати мають з вчителів. 

На тимчасово захопленій частині Херсонської області російські загарбники посилюють тиск на педагогів та лікарів, примушуючи їх до співпраці.

Окупанти також збираються запустити з 1 вересня навчальний процес у школах за російською програмою. Однак освітяни Херсонщини масово відмовляються співпрацювати із ворогом.

Поки що Херсонська область переважно окупована російськими військами. Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються на Херсонщині, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти в області.