Нова партія ядерних фейків від росіян: тепер катастрофу пророкують “через обстріл Каховської ГЕС”

14 Серпня 2022, 01:25

Російські окупанти поширюють фейк, що обстріл ЗСУ Каховської ГЕС нібито може призвести до ядерної катастрофи на Запорізькій АЕС.

Про це повідомив заступник голови облради Юрій Соболевський.

“Ця інформація не відповідає дійсності. ЗСУ працює максимально акуратно, і виключно за військовими цілями та логістичними точками”,  -наголосив він.

Раніше відповідні заяви активно поширювали російські пропагандистські  ресурси.

У свою чергу, Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні наголосив, що загарбники гатять по Нікополю та Марганцю, прикриваючись ЗАЕС.

“Вони влаштовувають постійні провокації на території атомки, намагаються нагнати додаткові сили, щоб ще більше шантажувати нашу державу і весь вільний світ. Якщо хтось в Росії думає, що це може їм щось дати, то вони помиляються. Російський шантаж тільки ще більше змобілізує зусиль для протистоянню терору”, – сказав він.

За його словами, кожен день перебування російського контингенту на території Запорізької АЕС та в сусідніх районах України настільки збільшує радіаційну загрозу для Європи.

Президент розповів, що російські окупанти залякують жителів Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської області обстрілами Запорізької атомної електростанції.

У ЗМІ писали, що на Запорізькій атомній електростанції російські окупанти розмістили артилерійські установки. З них обстрілюють станцію, імітуючи прильоти з Нікополя. Артилерію росіяни встановили на майданчику, де зберігаються важкі металеві конструкції.

Як повідомлялось, в «Енергоатомі» спростовали фейки росіян про обстріл ЗАЕС, нібито скоєний українськими військовими.

ЗАЕС досі окупована та контролюється російськими військовими.

Про обстріли ЗАЕС дивіться у підсумках тижня на окупованому півдні від Центру журналістських розслідувань.