На півдні росіяни здійснили 14 авіа-атак, натомість українські захисники вдарили по опорним пунктам ворога

16 Серпня 2022, 02:37

Протягом минулої доби російські війська намагалися покращити тактичне положення в районі Новогригорівки та Білогірки. Не маючи успіху на суходолі, ворог продовжував застосовувати авіацію та провів більше десятка авіа-атак.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь” 16 серпня.

Однак 14 ворожі авіа-атаки виявились безрезультатними.

Натомість українська авіація вразила два опорних пункти та два райони зосередження озброєння і техніки ворогів в районах Новопетрівки та Максимівки.

“Ракетно-артилерійськими підрозділами в рамках виконання вогневих завдань знищено 23 рашисти, 152-х мм гармату-гаубицю, 7 одиниць броньованої та автомобільної техніки. В Сухому Ставку знищено ворожий пункт постачання боєприпасів. Остаточні втрати ворога – дорозвідуються”, – зазначили у командуванні.

Як повідомлялось, західні аналітики підтверджують, що українським військам вдалося перервати постачання військ рф на правому березі Дніпра у Херсонській області.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами. Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються в області, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти Херсонщини.