На Арабатській Стрілці окупанти ганяються “за українськими диверсантами”

04 Серпня 2022, 20:18

На Херсонщині російські окупанти повідомили про черговий начебто «знайдений» схрон зі зброєю. Цього разу його нібито виявили на Арабатській Стрілці, де тепер росіяни можуть посилити терор місцевого населення: шукатимуть «можливих причетних до диверсійно-розвідувальної діяльності».

В окупаційній адміністрації відзвітували про знахідку на одній з покинутих баз відпочинку: кулемети з патронами, порохові заряди й гранати, які начебто заховали там українські ДРГ.

«Дивно, що до заїзду росіян на територію Арабатської Стрілці жителі ні разу не знаходили зброю, а тут різко виявилася схованка зброї і в таких кількостях», – розмірковує «Генічеськ ua».

Як повідомлялось, військові рф масово заселяються у порожні пансіонати курортної Арабатської Стрілки, яку цього року вони “звільнили від туристів”.

Серед російських ЗМІ активно шириться інформація про чергові “знищення” українських диверсантів на території Херсонщини. Здебільшого ці новини є фейковими, а відео матеріали, що до них додаються, – змонтованими з кількох різних частин.

Так, в середині липня росіяни опублікували відео, на якому розстріляли автомобіль з нібито українськими військовими. Якщо проаналізувати певний відрізок пропагандиського сюжету, можна зробити висновок, що машина, по якій ведуть вогонь, порожня.

Також у липні було “знайдено” певну кількість схронів з українською зброєю на території тимчасово окупованої Херсонщини. Як на 5 місяць після абсолютної блокади області ця зброя продовжує там з’являтись – росіяни не повідомляють.

Поки що Херсонська область переважно окупована російськими військами. Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються на Херсонщині, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, в області ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти.