Ірина Верещук жителям Херсонщини: Евакуюйтесь!

14 Серпня 2022, 17:16

Фото: Херсонська обласна прокутарура.

Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук вчергове закликала жителів тимчасово окупованої росіянами Херсонської області евакуюватися.

З таким закликом вона звернулась під час відкриття транзитного хабу – Центру підтримки переселенців в Запоріжжі для евакуйованих мешканців Херсонщини «Я – Херсон», повідомили в пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Посадовиця закликала громадян, які проживають у небезпечних регіонах, зокрема, на Херсонщині, не ризикувати й евакуюватись.

«Держава прагне вчасно вам допомогти, убезпечити від холодів і ворога. Попереду складна зима. Особливо закликаю жінок з дітьми. Якщо не можете виїхати самостійно, звертайтесь до представників ОДА. Вас не залишать сам на сам з небезпекою», – наголосила Ірина Верещук.

Як повідомлялось, 14 серпня в Запоріжжі відкрили хаб для переселенців із Херсонської області. Тут люди можуть відпочити, отримати необхідну допомогу та вирушити далі до більш безпечних міст. Крім того, у хабі є можливість зареєструватися та поспілкуватися з психологом, а також проконсультуватися з важливих питань.

Херсонські посадовці, а також віцепремʼєр-міністерка Ірина Верещук закликали жителів Херсонщини виїжджати з окупації. Про необхідність евакуації людей з Херсонської області розповідав і Президент України Володимир Зеленський.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.