Генічеський медик пішов на співпрацю з окупантами?

05 Серпня 2022, 17:03

Керівник Генічеського Центру первинної медико-санітарної допомоги, відомий в регіоні сімейний лікар Дмитро Максименко, очевидно, продовжує діяльність і в умовах окупації.

Його співпраця з російською окупаційною адміністрацією підтверджується світлиною з нещодавньої наради заступника голови уряду рф Марата Хуснулліна «з керівниками установ бюджетної сфери», яку поширили окупанти.

Наразі відсутні коментарі самого Максименка стосовно цього.

Раніше у МОЗ розповідали, що безпосередньо надання медичної допомоги і вся робота для забезпечення життєдіяльності лікарні або центру первинної медико-санітарної допомоги на тимчасово окупованих територіях не розцінюється як співпраця з окупаційним режимом.

До повномасштабної війни росії проти України Дмитро Максименко був частим гостем в медіа-центрі IPC-Генічеськ та інформував про оперативну ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби, розповідав, як уберегтися від пандемії та закликав співгромадян вакцинуватися.

Минулого року він переміг в конкурсі на посаду директора некомерційного підприємства Генічеський Центр ПМСД.

У керівництві громади про Максименка висловлювались як про авторитетного і поважного лікаря і кваліфікованого спеціаліста.

Як повідомлялось, освітянами в окупаційній адміністрації Генічеська займатиметься депутатка від “Європейської солідарності”.

Українська влада вирішила питання із виплатою заборгованості по заробітній платі працівникам освітньої сфери окупованої росіянами Генічеської територіальної громади. Освітянам виплатили заробітню плату й погасили заборгованість у 64 млн гривень.

Читайте також розслідування ЦЖР: Окупована росією Херсонщина. За крок до анексії

Нагадаємо:

Курортний Генічеськ був окупований військами рф у перший день повномасштабної війни росії проти України.

У березні міський голова окупованого російськими військами Генічеська Олександр Тулупов заявив, що він та його команда змушені подати у відставку через неможливість «здійснювати повноваження як представники українського органу місцевого самоврядування».

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами. Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються в області, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти Херсонщини.