Генічани протестують проти фейкового “референдуму”

06 Серпня 2022, 21:59

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Жителі окупованого росіянами Генічеська продовжують чинити спротив режиму, який їм намагаються нав’язати загарбники.

Листівки проти так званого «референдуму» про приєднання до росії з’являються в різних локаціях міста.

Відповідні світлини оприлюднив Telegram-каналі руху “Жовта Стрічка”.

Як бачимо, генічани проявляють свою позицію через символи, розвішують патріотичні плакати. По місту з’явились листівки з жовтою стрічкою і текстом: «Не допустимо референдуму, бо Генічеськ- це Україна!».

Раніше херсонське видання “МОСТ” писало про мирний спротив та як рух “Жовта Стрічка” мобілізував людей на окупованій Херсонщині. Про основні напрямки роботи руху, ідею створення тощо читайте за посиланням.

Як повідомлялось, за інформацією Центру національного спротиву, російські військові призначили 11 вересня датою фейкового референдуму на захоплених територіях Херсонської й Запорізької областей.Російська влада визначила саме цю дату для проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях, щоб провести так званий “єдиний день голосування”. Цього ж дня в Росії відбуватимуться вибори.

На початку повномасштабної війни росії проти України в окупованій Херсонщині, зокрема й у Генічеську, місцеві жителі регулярно проводили мирні акції протесту проти агресора. Однак російські військові стали застосовувати силу та зброю проти людей, позбавивши їх права на мирні зібрання. Росіяни посилили терор і репресії щодо місцевого населення, тому людям небезпечно відкрито висловлювати своє ставлення до окупації.

У червні Генічеськ долучився до акції спротиву російській окупації.

22 липня російські силовики прямо на вулиці Генічеська викрали екскомандира корабля «Славутич» Олексія Кисельова. Після незаконного обшуку і допитів його відвезли на адмінмежу з окупованим Кримом і передали працівникам фсб, які відвезли українського військового до Сімферополя.

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим засудило викрадення Олексія Кисельова і виступило з вимогами негайно припинити тортури і скасувати постанову про незаконний арешт активіста.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами. Однак Збройні сили України крок за кроком просуваються в області, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти Херсонщини.