Експоліцейський підозрюється у колабораціонізмі за примусову паспортизацію генічан

28 Серпня 2022, 09:44

Інфографіка: видання "МОСТ".

Херсонська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України) екс-поліцейському у Генічеську.

Як повідомили у відомстві, підозрюваний забезпечує роботу так званого «відділу визово-паспортной службы» – структурного підрозділу у складі «Генического РО ГУ МВД в Херсонской области», що організовує незаконну та примусову паспортизацію громадян України паспортами держави-агресора.
Слідством встановило, що у травні 2022 року колишній поліцейський перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з представниками окупаційної влади на Херсонщині. В умовах воєнного стану він добровільно пішов «служити» в псевдоправоохоронний орган на посаді «начальника Генического РО ГУ МВД в Херсонской области». Підозрюваний здійснює загальну організацію роботи незаконно створеного правоохоронного органу, у тому числі прийом та звільнення співробітників.
Тепер екс-поліцейському загрожує покарання – до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією.

генічеський колаборант Кульчицький продовжує займатися ЖКГ вже в окупованій громаді.

росіяни призначили керівником так званої громадської ради Генічеського району екс-голову Стрілківської сільської ради Олександра Пономарьова. Той вже прогнозує результати псевдореферендуму на користь росії, бо «інакше бути не може».

Генічеський район, що межує з незаконно анексованим росією Кримом, був окупований військами рф у перший день повномасштабної війни росії проти України. У серпні ЗСУ нанесло декілька ударів по позиціям ворога у Генічеському районі.