Без укриття та з однією дитиною: в Новій Каховці запрацював дитячий садочок

21 Серпня 2022, 14:16

На відкриття дитячого садочку «Івонька» в окупованій росіянами Новій Каховці прийшла лише одна дитина.

Про це розповіла депутатка Новокаховської міської ради Ірена Лепень.

За її словами, на “урочистості” прийшли гауляйтерка, яку окупанти призначили завідувачкою, одна вихователька та один відвідувач – син працівниці закладу.

“Інші діти відвідувати цей дитсадочок відмовилися”, – написала Ірень Лепень у Фейсбуці.

У коментарях користувачі соцмережі звернули увагу, що під час війни окупанти відкрили дитсадок, в якому нема укриття.

“ЗДО 18 ” Івонька”не обладнаний підвалом. Підвал відсутній взагалі, куди будуть ховати діточок????”,  – обурюється місцева мешканка.

На мапі захисних споруд міста Нова Каховка за адресою, де розташований цей заклад дошкільної освіти, укриття і дійсно немає:

Як повідомлялось, на Херсонщині російським загарбникам не вдається набрати достатню кількість викладачів і персоналу для відновлення діяльності Новокаховського ПТУ №14. Лише дванадцять з 90 співробітників учбового закладу зголосились співпрацювати з окупантами і навчати дітей за так званими «російськими програмами». Вкрай мало охочих і йти навчатися до захопленого училища.

Нагадаємо:

Попри відсутність домовленностей щодо зелених коридорів для евакуації мирного населення, херсонські посадовці, а також віцепремʼєр-міністерка Ірина Верещук закликали жителів Херсонщини виїжджати з окупації. Про необхідність евакуації людей з Херсонської області розповідав і Президент України Володимир Зеленський.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. Триває контрнаступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістистиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.

ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти Херсонщини.