У Херсонській владі знову закликали місцевих жителів триматись подалі від мостів

23 Серпня 2022, 14:20

У Херсонській владі закликали жителів тимчасово окупованої області триматися якомога подалі від інфраструктурних об’єктів, які окупанти використовують у своїх цілях.

На цьому вчергове наголосив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

“Тримайтеся по можливості від мостів якомога далі, яких би незручностей це не створювало”, – закликав Соболевський.

Він розповів, що російські військові прискореними темпами зводять альтернативні конструкції для переправи особового складу та підвезення боєприпасів. Однак українські захисники “з інтересом спостерігають за ходом виконання цих робіт”.

У британській розвідці також інформують, що рф почала будувати під Херсоном плавучий міст з барж через Дніпро поруч Антонівським мостом, який отримав значні пошкодження після чергового удару ЗСУ.

Раніше Соболевський радив жителям Херсонщини евакуюватися, а в разі відсутності такої можливості триматися якомога подалі від військових об’єктів окупантів, готувати укриття та запаси їжі та води.

Як повідомлялось, ЗСУ знов нанесли суттєве ураження Антонівському та Каховському мостам.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що ЗСУ продовжать завдати удари по інфрастурктурним об’єктам в Херсонській області, які окупанти використовують у воєнних цілях.

Попри відсутність домовленностей щодо зелених коридорів для евакуації мирного населення, херсонські посадовці, а також віцепремʼєр-міністерка Ірина Верещук закликали жителів Херсонщини виїжджати з окупації. Про необхідність евакуації людей з Херсонської області розповідав і Президент України Володимир Зеленський.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. Триває контрнаступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістистиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.

ЗСУ деокупували вже 53 населені пункти Херсонщини.