У Генічеську ряджені козачки перейшли на бік ворога

17 Серпня 2022, 16:20

У Генічеську представник місцевого куреня «Козацького війська Запорізького Низового» Віктор Захаркін публічно засвідчив свою підтримку російській окупації.

Про це свідчить його участь у форумі «разом з росією», який влаштували росіяни в окупованому Генічеську.

Віктора Захаркіна можна упізнати в опублікованому представниками окупаційної адміністрації відео. Він разом з ще декількома десятками людей влаштували пішу ходу в центрі Генічеська під російськими прапорами.

Захаркін відомий в місті своєю громадською діяльністю, голова місцевої організації чорнобильців.

Як начальник штабу Генічеського куреня Козацького Війська Запорізького Низового Захаркін організовував патрулювання Генічеська у 2016 році.

Примітно, що козацьке військо Запорізьке низове з початку 2000-х співпрацює з Московським патріархатом.

У ЗМІ свого часу поширювалась інформація стосовно проросійських настроїв «засланих козачків».

До того у 2018 році ж отамана “Козацького війська Запорізького низового” Олександра Панченка помістили у чистилище “Миротворця” після оприлюднення розшифровки телефонних переговорів радника президента рф володимира путіна сергія глазьєва з депутатом держдуми костянтином затуліним у березні 2014 року. Розшифровку 6 лютого цього року виклав сайт “Цензор.нет”. У ній фігурує Олександр Панченко як людина, за допомогою якої росіяни сподіваються взяти реґіон під свій контроль.

Курортний Генічеський район, що межує з незаконно анексованим росією Кримом, був окупований військами рф у перший день повномасштабної війни росії проти України.