ЗСУ добивають логістику росіян на правому березі Дніпра

13 Серпня 2022, 17:44

Західні аналітики стверджують, що українським військам вдалося перервати постачання військ рф на правому березі Дніпра у Херсонській області.

Так, британська розвідка у своєму зведенні за 13 серпня вказує на цей факт. За її даними, Росія вже втратила шляхи постачання своїх військ через Дніпро.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) також підтверджує факт ураження Каховського мосту через Дніпро і його важливість для логістики окупаційних військ.

Водночас ЗСУ підтверджують, що українські воїни вивели з ладу ще один міст через Дніпро.

Інформацію про чергове влучання підтвердили в оперативному командуванні “Південь”.

“В рамках виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань забезпечено ураження автомобільного мосту дамби Нової Каховки із контрольним виключенням використання його за призначенням”, – зазначили у командуванні.

Разом з тим, у російській окупаційній адміністрації регіону визнали, що атака була, та намагались переконати, що “ракети перехопили”.

Як повідомлялось, ще 10 серпня точкові удари української армії зробили міст через Дніпро у Новій Каховці непридатним для важкої військової техніки.

Раніше влучними ударами були пошкоджені Антонівський автомобільний та залізничний мости у передмісті Херсона, а також Дар’ївський міст через річку Інгулець.