Українців в окупації вчергове закликали зробити запаси води, їжі та ліків

29 Серпня 2022, 19:29

Ілюстративне фото: АрміяInform, Генеральний штаб ЗСУ, Facebook.

Жителям Херсонщини, які перебувають на окупованій території, потрібно подбати про власну безпеку та безпеку своїх близьких.

Про це вчергове нагадав заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський:

“Знаходьтесь якомога ближче до безпечних місць, зробіть запаси їжі та води, перевірте аптечки першої медичної допомоги. Не підходьте до вікон! Якщо поряд з вами знаходяться військові об’єкти орків – по можливості переїдьте до родичів або друзів! Ці дії можуть врятувати вас та ваших близьких!”, – закликав посадовець.

Раніше Соболевський радив жителям Херсонщини евакуюватися, а в разі відсутності такої можливості триматися якомога подалі від військових об’єктів окупантів, готувати укриття та запаси їжі та води.

Як повідомлялось, Збройні сили України знищили практично всі мости у Херсонській області, відрізавши окупантів від постачання озброєння та особового складу з території Криму.

Крім того, ЗСУ прорвали першу лінію оборони російських військ під Херсоном.

Попри відсутність домовленностей щодо зелених коридорів для евакуації мирного населення, херсонські посадовці, а також віцепремʼєр-міністерка Ірина Верещук закликали жителів Херсонщини виїжджати з окупації. Про необхідність евакуації людей з Херсонської області розповідав і Президент України Володимир Зеленський.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. Триває контрнаступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістистиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.