У школах Генічеська також з’являться російські військові: будуть використовувати дітей як живий щит

29 Серпня 2022, 12:55

З 1 вересня у школах на окупованих військовими рф територіях, у тому числі в Генічеському районі, з’являться російські військові.

За словами, призначеного росіянами начальником відділу освіти створеного окупантами Генічеського муніципального округу Олексія Галченка, «під охорону»  візьмуть також і освітні заклади регіону.

Раніше заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповідав, що росіяни планують розміщувати своїх військових у школах, використовуючи дітей як живий щит.

«У школах Херсонської області житимуть військові росії, а в цей час триватиме навчальний процес. На перших поверхах – солдати, а на верхніх поверхах діти навчатимуться. Все робиться через страх обстрілів ЗСУ», – зазначив Данилов.

Військові рф з’являться в школах на окупованих територіях України згідно доручення президента росії володимира путіна.

Як повідомлялось, росіяни прислали вчителя з Таганрогу керувати освітою Генічеська.

Поки що Херсонщина переважно окупована російськими військами, в декількох районах йдуть бойові дії. Триває контрнаступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістистиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.