У Херсоні пропагандисти «урочисто відкрили» перед російським губернатором новий телеканал

19 Серпня 2022, 09:17

В окупованому росією Херсоні окупанти провели церемонію урочистого відкриття нового телеканалу «Таврія», яку приурочили до приїзду Антона Алиханова -губернатора Калінінградської області рф, що «взяла шефство» над Херсонщиною.

Про це розповідають на ворожих ресурсах.

На церемонії окупанти використовували пропагандистські наративи про «налагодження життя» в захопленому регіоні, зокрема, й в інформаційній сфері.

Рашисти проголосили «прорив інформаційної блокади Херсонської області» завдяки новому телеканалу. А калінінградський чиновник Сергій Єлісєєв, нині т.в.о.голови окупаційної адміністрації області уточнив, що окупанти мають свою програму, і телебаченню в ній відводиться дуже важлива та істотна роль.

У свою чергу заступниця голови російської адміністрації Херсонщини побажала каналу “звільнити херсонців з інформаційного концтабору”.

Детальніше про колаборантів-пропагандистів-фейкоробів, яких росія організувала в телеканал «Таврия» на базі захопленого приміщення Суспільного телебачення у Херсоні дивіться за посиланням.

Як повідомлялось, російські окупанти запустили пропагандистське телебачення також і на окупованій частині Запорізької області.

росіяни посилюють інформаційну ізоляцію на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей.

З початку широкомасштабного вторгнення щонайменше 208 телерадіомовників та друкованих медіа (загальнонаціональних, регіональних та місцевих) припинили повністю або частково свою діяльність та мовлення у низці регіонів через бойові дії та окупацію. Це медіа з Запорізької, Херсонської Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської, Сумської, Луганської, Чернігівської областей.

росія веде «чітко продуману й підготовлену» політику знищення вільних медіа на захоплених грубою силою територіях.