На Херсонщині триває “демілітаризація орди”

03 Серпня 2022, 05:16

У Херсонській області українські ракетно-артилерійські підрозділи нанесли черговий вогневий удар по Чорнобаївці, де розташований пункт базування окупаційних військ.

Про це інформує оперативне командування «Південь».

Також українська авіація нанесла три удари по опорних пунктах і один – по скупченню озброєння та техніки в Бериславському та Баштанському районах.

“Наразі підтверджені втрати ворога складають 20 рашистів, два танки Т-72, гаубиця «Мста-Б», ще чотири одиниці автомобільної та броньованої техніки. Остаточні втрати ворога – дорозвідуються”, – зазначає ОК “Південь”.

За інформацією командування, наразі ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Розпочав створення ударного угруповання на Криворізькому напрямку. Цілком імовірна і підготовка ворожого контрнаступу із подальшими планами виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

Тим часом в мережі з’явилась свіжа візуалізація здійснених за добу атак українських захисників по позиціям ворога:

 

«Продовжуємо рубрику під назвою — знищені склади БК і бази рашистів. Протягом доби було демілітаризовано два склади БК і одну базу русні», – пише ресурс «Збройні Сили України. Війна з окупантами».

Як повідомлялось, російське міноборони згенерувало фейк, що українські військові нібито розстріляли евакуаційний автобус з мирними жителями в Херсонській області.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Однак ЗСУ крок за кроком просуваються на Херсонщині, окупанти вже втратили частину захоплених територій.