ЗСУ знищили склад російських боєприпасів в Генічеському районі, людей просять триматися подалі від об’єктів військової інфраструктури

29 Липня 2022, 14:54

Фото: Великолепетиська громада.

На Херсонщині Збройні Сили України наносять удари по військовим об’єктам окупантів у тилу. Серед іншого, українські захисники знищили склад боєприпасів і в окупованому Генічеському районі. Херсонська влада закликає людей триматися якомога подалі від місць дислокації рашистів та об’єктів їхньої військової інфраструктури.

За данними оперативного командування “Південь”, минулої доби ЗСУ знищили чотири склади боєприпасів у Генічеському, Херсонському, Каховському та Бериславському районах. Зранку інформували про знищення ще двох складів у Херсонському районі.

Радник голови МВС України Антон Геращенко повідомив і розмістив відео, що вночі ЗСУ завдали ударів по військових об’єктах окупантів у тилу. В Новій Каховці та Брилівці, в районі залізничного вузла, яким йде постачання з Криму.

“ЗСУ сьогодні вночі “ще не починали” на Херсонщині: У районі Нової Каховки – дві цілі та по одній меті у Чорнобаївці, Олешках та Брилівці. У Брилівці вийшло особливо круто. Уточнюємо дані про постраждалих мирних жителів, поки що попередньо таких немає. ЗСУ близько!”, – розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Також представник облради вчергове звернувся до людей, які залишаються на тимчасово окупованій території Херсонської області.

“ЗСУ дуже круто насипає оркам, і це лише початок. Якщо ви не змогли евакуюватися (з будь-яких причин), тримайтеся якнайдалі від об’єктів їх військової інфраструктури та місць дислокації. Від ваших дій може залежати життя та здоров’я і ваше, і ваші близькі. ЗСУ продовжуватиме завдавати ударів, бо немає іншого способу звільнити наших людей і нашу область. Бережіть себе!”, – наголосив Соболевський.

Як повідомлялось,  ЗСУ нанесли черговий удар по Антонівського мосту, який сполучає обласний центр з Лівобережжям.

Удари Збройних сил України по Антонівському, Дар’ївському і Каховському мостам окупованої Херсонщини значно ускладнили логістику російських загарбників.

У розвідці Британії переконані, що контрнаступ ЗСУ на Херсон набирає обертів.

Раніше в.о. начальника Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій закликав жителів окупованої Херсонщини виїжджати на вільні території України.

На початку липня перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський радив жителям окупованої Херсонщини, які не можуть евакуюватися, готовити укриття, запаси їжі та води.

Майже вся Херсонська область була окупована російськими віськами на початку повномасштабної війни Росії проти України і тепер перебуває на межі гуманітарної катастрофи, окупанти не пропускають гуманітарні вантажі з вільних територій Україні. Офіційних гуманітарних коридорів для виїзду громадян з Херсону також немає.

Однак ЗСУ пішли у контрнаступ та вже визволили 46 населених пунктів. У трьох районах Херсонщині продовжуються бойові дії.