ЗСУ знищили ще один склад боєприсасів на Херсонщині і зупинили ворожу ДРГ

12 Липня 2022, 20:30

Фото: Великолепетиська громада.

Одразу за влучним ураженням складів боєприпасів в Новій Каховці, артилерійський підрозділ ЗСУ прицільно влучив в ще один склад боєприпасів в Чарівному.

Про це повідомляє оперативне командування “Південь”.

Крім того, вночі в Бериславському районі Херсонщини українські захисники зупинили вогнем ворожу диверсійно-розвідувальну групу, до 10 осіб. Противник був змушений ретируватися.

У цілому, окупанти продовжують ведення бойових дій по зайнятому рубежу оборони. З метою сковування дій наших військ веде обстріли із ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та періодично завдає авіаційних ударів.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утримані зайнятих рубежів. Активізував ведення повітряної розвідки. Обстрілював із ствольної артилерії райони населених пунктів Олександрівка, Нова Зоря, Осокорівка, Велика Костромка, Мурахівка, Любомирівка, Поляна, Партизанське, Благодатне, Калинівка, Тернівка та Прибузьке.

Як повідомлялось, у Збройних силах України підтвердили знищення ворожого складу з боєприпасами у тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині.

Раніше віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців окупованих районів Херсонської й Запорізької областей евакуюватися всіма можливими способами: “будуть величезні бої”.
Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.