ЗСУ підтвердили удар по Антонівському мосту, окупанти перекрили по ньому рух

27 Липня 2022, 10:58

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

У Збройних Силах України підтвердили нанесення удару по Антонівського мосту біля Херсона. 

Про це розповіла керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Речниця наголосила, що ЗСУ цінують усе, що є в нашій країні, навіть коли воно під окупантами, тому не руйнують інфраструктуру, а руйнують плани ворога.

За її словами, робота української артилерії делікатна і ювелірна, і спрямована більше на деморалізацію російського війська.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський уточнив, що після нічного відпрацювання Антонівський міст отримав суттєві ушкодження.

“Оцінити їх поки що складно – орки нікого не підпускають до нього з обох боків, але відновлювальні роботи точно займуть дуже багато часу і вимагатимуть ресурсів, з якими велика проблема в окупантів”, – написав він у Фейсбуці.

Разом з тим на пропагандистських ресурсах також повідомляють, що рух через міст довелось перекрити через нічну атаку.

Як повідомлялось, уніч проти 27 липня місцеві жителі повідомляли про потужні вибухи в районі Антонівського мосту, що в передмісті Херсона.

19 липня ЗС України атакували ракетами стратегічно важливий Антонівський міст та позиції російських військ біля нього. 22 липня заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що після пошкодження Антонівського мосту російські окупанти хочуть збудувати понтонну переправу через Дніпро.

Нещодавні удари Збройних сил України по Антонівському, Дар’ївському і Каховському мостам окупованої Херсонщини значно ускладнили логістику російських загарбників.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

44 населені пункти області вже визволені від російської окупації.