ЗСУ нанесли черговий удар по силам противника в окупованій Новій Каховці (відео)

12 Липня 2022, 03:44

У Збройних силах України підтвердили знищення ворожого складу з боєприпасами у тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь” 12 липня.

“За результатами виконання нашими ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань, ворог втратив 52 рашисти, гаубицю «Мста-Б», міномет, 7 одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також склад з боєприпасами в Новій Каховці”, – зазначають у командуванні.

Напередодні місцеві жителі Нової Каховки повідомляли про потужні вибухи, детонацію боєприсасів. Фото та відео з місця подій розмістили місцеві телеграм-канали.

Подію прокоментував і радник голови Офісу Президента Олексій Арестович.

“Мій знайомий артилерист називає такі цілі «полуничка» – коли в районі складу боєприпасів ставлять повні бензовози”, – зауважив Арестович.

У свою чергу, в окупаційній адміністрації Херсонської області стверджують, що ЗСУ у Новій Каховці нібито підірвали склад із селітрою. Декілька пропагандистських пабліків переконують, що то був черговий удар по Каховський ГЕС, аби “зірвати подачу води в Крим під час курортного сезону”. Пропагандисти знову просувають наративи з дискредитації українських збройних сил.

Достовірної інформації про поранених або загиблих, як і про руйнування в місті, наразі немає.

фото із соцмереж, Нова Каховка

Як повідомлялось, українські військові завдали удару по позиціям росіян у Новій Каховці зранку 8 липня.

9 липня ЗСУ вдарили по складу боєприсасів в районі Чорнобаївки.

10 липня ЗСУ розгромили військову базу російських окупаційних сил у Херсоні.

Раніше віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців окупованих районів Херсонської й Запорізької областей евакуюватися всіма можливими способами: “будуть величезні бої”.
Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.