ЗСУ “мінуснули” склади рашистів в Скадовському та Бериславському районах Херсонщини

22 Липня 2022, 16:10

Українські захисники нанесли ураження по п’ятьох опорних пунктах і двох складах боєприпасів в Скадовському та Бериславському районах Херсонщини.

Про це повідомляють в оперативному командуванні “Південь”.

Крім того, ЗСУ завдали ударів по місцю скупчення ворожого особового складу на Миколаївщині.

За оцінками українських військових, ворог продовжує ведення оборонних дій, тримаючись за відступні рубежі. Після понесених втрат особовий склад 34 окремої мотострілецької бригади окупаційних військ відмовляється йти в бій.

Генеральний Штаб Збройних Сил України інформує, що на Південнобузькому напрямку окупанти намагаються стримати наступ українських військ, вдалися до артилерійських обстрілів в районах населених пунктів Іванівка, Токареве, Трудолюбівка, Партизанське, Кобзарці, Посад-Покровське, Андріївка, Степова Долина, Таврійське, Оленівка, Шевченкове, Прибузьке, Лимани, Киселівка, Новомиколаївка, Велике Артакове, Миколаїв та Тетянівка.

Як повідомлялось, напередодні українська авіація винищувачем і парою гелікоптерів нанесла два удари по скупченням ворожої сили і техніки в районі Великої Олександрівки й Ольгиного.

Крім того, підтверджено знищення командного і командно-спостережного пункту, ще 6 складів з боєприпасами в Херсонському, Бериславському і Каховському районах.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

44 населені пункти області вже визволені від російської окупації.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.