Зерно, рублі та ФСБшний «уряд». Підсумки тижня на окупованому півдні (відео)

10 Липня 2022, 23:55

Центр журналістських розслідувань

Блог Микити Панасенка з оглядом головних подій на окупованому росією Півдні України протягом 3-9 липня.

Туреччина 6 липня відпустила судно Zhibek Zholy під прапором рф, завантажене вкраденим українським зерном в окупованому Бердянську. Цього рішення чекала не тільки Україна, а й окупанти. Інші російські судна, задіяні у вивезенні зерна, на той момент завантажилися українським збіжжям в окупованому Севастополі, але вичікували, як вирішиться ситуація з Zhibek Zholy.

При цьому росіяни не тільки крадуть зерно на тимчасово окупованій території півдня, але і знищують урожай на вільній землі. Вони спеціально підпалюють наші поля з пшеницею.

Російські окупанти створили так званий «уряд» Херсонської області, в який увійшов тільки один колаборант-громадянин України, і почали ще більше закручувати «гайки», примушуючи цивільне населення до співпраці.

Українські військові встановили державний прапор на острові Зміїний. Таким чином завершилася операція зі звільнення острова, яка тривала два місяці. Також наші Збройні сили продовжують знищувати ворожі склади з боєприпасами, які окупанти накопичували протягом чотирьох місяців.